September 19, 2021

Hob

Automobielen

Welke bekende ontwerper zit er achter deze Hongqi S9?

Wij konden de stijl van de bekende ontwerper er niet perse in herkennen, misschien dat jij snel ontcijfert wie zijn signatuur onder de Silk-FAW Hongqi S9 heeft gezet.

De Chinese auto-industrie probeert langzaam maar zeker deze kant op te komen. Een manier om de auto’s wat meer ‘voor ons’ te laten voelen, worden bekende namen gebruikt. Niet alleen qua merken, ook (eigenlijk vooral) qua design.

Bekende designer
Zo wil het merk Silk-FAW de Hongqi S9 gaan verkopen. Dit wordt een bloedsnelle hybride hypercar. De auto werd al voorgesteld in 2020, maar toen ging het om een concept. Het ontwerp is nu toch weer nogal aangepast. De Chinezen hebben daarvoor een vrij bekende designer ingeschakeld: Walter de’Silva.